Eerder dit jaar verbaasde HP menigeen met zijn nieuwe Spectre, welke de dunste laptop ter wereld is. Uit een grondige review bleek jammer genoeg dat deze uiterlijke pracht ten koste van een degelijke batterij en koeling gaat. Nu breidt HP zijn gamma van dunne laptops, convertibles en all-in-ones verder uit met enkele nieuwe pareltjes. Weet HP ons wederom te verbazen?

Spectre x360

Onze redacteur nam de woorden ‘MacBook overklast’ in de mond om de HP Spectre x360 uit 2015 te beschrijven. Het bedrijf geeft de convertible een upgrade en verkleint de schermranden aan de zijkanten tot slechts 3,44 millimeter. Net als het model van vorig jaar is de laptop voorzien van een 13,3-inchscherm en heeft het display een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Toch is HP erin geslaagd de totale grootte van het toestel te verkleinen. Door de smallere bezels verliest de laptop aan weerszijden meer dan 11 millimeter. Ook is de Spectre x360 2,1 millimeter dunner en weegt het toestel nog slechts 1,29 kilogram.

De Spectre x360 heeft twee USB Type C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen en een USB 3.0-poort. De webcam heeft een field of view dat 12 procent breder is dan voorheen en een infraroodcamera zorgt ervoor dat je Windows Hello kan gebruiken om in te loggen. Je kan de convertible kopen met een Core i5 of i7 van Intel zijn nieuwste Kaby Lake-generatie. De toestellen hebben tot 16 GB RAM en een SSD van 256 GB, 512 GB, of 1 TB. Doordat de Spectre HP Fast Charge ondersteunt, kan je de batterij van het toestel – die 14 uur meegaat – in 90 minuten tijd voor 90 procent opladen.

hp-envy-13-front-right-1

Envy 13

Behalve met een nieuwe Spectre breidt HP zijn gamma eveneens uit met een nieuwe Envy-laptop. Net als De Spectre x360 kan je de Envy 13 krijgen met een zevende generatie Intel Core i5- of i7-processor en een SSD van maximum 1 TB. De batterij van het toestel gaat 15 uur mee en ondersteunt HP Fast Charge.

Je kan de nieuwe Envy kopen met een full HD-, quad HD-, of ultra HD-scherm. Vanaf QHD kan je opteren voor een touchscreen. Het toestel heeft twee USB 3.0-poorten en een USB Type C-poort. HP heeft ook bij deze laptop de bezels verkleint, met een kleinere laptop tot gevolg.

hp-envy-aio-27-front-right-1

All-in-one

Tot slot brengt HP een nieuwe all-in-one-pc uit in de Envy-lijn. De Envy AIO 27 heeft vier speakers van Bang & Olufsen en het scherm van 27 inch heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Doordat het moederbord van de pc in de voet van het display is verwerkt, is het scherm slechts 15 millimeter dik. Je kan het toestel aanschaffen met een zesde generatie Intel Core i5- of i7-processor. Optioneel kan je het toestel met een NVIDIA GTX 950M-grafische kaart laten uitrusten.

Prijzen

De Spectre x360 is verkrijgbaar voor een startbedrag van 1.050 dollar. De Envy-laptop zal pas vanaf 26 oktober beschikbaar zijn en kost minimum 850 dollar. Ook de Envy AIO 27 wordt later deze maand uitgebracht en kost minstens 1.300 dollar.