Wanneer je je computer met een wifinetwerk verbindt en de optie Automatisch verbinden is ingeschakeld, zal Windows een netwerkprofiel aanmaken. Hierdoor hoef je het wachtwoord slechts eenmalig in te geven. Bovendien bieden deze profielen je de kans om een wifiwachtwoord op te zoeken wanneer je deze bent vergeten.

STAP 1 / Adapterinstellingen

Indien je Windows 10 hebt, dien je de instellingenapp te openen. SchrijfNetwerkverbindingen in het zoekveld en kies voor Netwerkverbindingen weergeven. Een venster zal zich openen, waarin je alle adapters kan terugvinden. In andere versies van Windows dien je naar het Configuratiescherm te gaan. Klik op Netwerk en internet, kies voor Netwerkcentrum en ga naar Adapterinstellingen wijzigen.

STAP 2 / Netwerkbeveiligingssleutel

Klik in het geopende venster met je rechtermuisknop op de draadloze adapter die is verbonden en kies voor Status. Klik hierna op Draadloze eigenschappen, ga naar het tabblad Beveiliging en vink de optie Tekens weergeven aan. AchterNetwerkbeveiligingssleutel zal je nu het wifiwachtwoord zien staan.

146117_wifiwachtwoord2