Moet je wel vaker nieuwe en stevige wachtwoorden voor jezelf of anderen bedenken, dan kun je die klus gerust overlaten aan Random Labs. Overigens kun je deze tool ook inzetten voor het bedenken van de winnende Lotto- of EuroMillions-getallen. Om nieuwe wachtwoorden te genereren hoef je maar in een uitklapmenu aan te geven welk type wachtwoorden je beoogt. Er zijn 7 mogelijkheden:

  • Alpha (alleen letters)
  • Alpha-Lower Case (alleen kleine letters)
  • Standard Alpha-Numeric (kleine letters en cijfers)
  • Strong Alpha-Numeric (letters en cijfers)
  • Alpha-Numeric and Symbols (letters, cijfers, lees- en woordtekens)
  • Numeric (cijfers)

De zevende optie (Custom) kun je geheel zelf instellen door de gewenste cijfers, letters en/of symbolen in te vullen. Daarna hoef je maar het gewenste aantal tekens en de gewenste hoeveelheid wachtwoorden aan te geven. De gegenereerde wachtwoorden laten zich eenvoudigweg naar het Windows-klembord kopiëren. Standaard maakt Random Labs bij het genereren van wachtwoorden gebruik van de generator Random.org, maar er zijn nog andere mogelijkheden: CryptoAPI, CryptMT en Local Pool.

Leuk gadget is ook wel dat je standaard bij elk gegenereerd wachtwoord te weten komt hoelang het duurt om het te kraken op basis van een opgegeven aantal machines en aantal wachtwoorden dat zo’n machine per seconde kan uitproberen. En wie graag af en toe zijn geluk probeert met Lotto-games, vindt een aparte rubriek terug waarin hij voor diverse varianten van dit spel (van EuroMillions over Lotto 45+1 tot Powerball 45W+45R) de geluksnummers kan laten “berekenen”.