Zoals we eerder hebben besproken, is Android uitermate geschikt om op je laptop of hybride te gebruiken. Remix OS biedt je deze mogelijkheid gratis en op een gebruiksvriendelijke manier aan. Tot voor kort diende je het besturingssysteem echter op een USB-stick te installeren om je Windows-installatie veilig te stellen. Dankzij Remix OS Player is dit niet langer nodig.

Remix OS Player is een Android-emulator die draait in een apart venster in Windows. Hierdoor kan je gebruik maken van je Windows-applicaties en tegelijkertijd Android-apps openen. De hardwarevereisten voor de emulator zijn bovendien verre van streng. Zo dien je gebruik te maken van Windows 7 of nieuwer, minstens een Intel Core i3 te hebben, over 4 GB RAM te beschikken en 8 GB opslagruimte te hebben.

Wanneer je op de gedownloade executabel klikt, zullen de bestanden worden uitgepakt. Alvorens je Remix OS Player kan starten, dient op je laptop virtualisatie te zijn ingeschakeld. Start hiervoor je pc opnieuw op en druk op de juiste knop (ESC, F3, F10) tijdens het booten om in de bios te geraken. Onder ‘System Configuration’ of een soortgelijk menu zal je de functie ‘Vitualization Technology’ zien staan. Schakel de functie in, sla de aanpassingen op en verlaat de bios.

virtualisatie

Ook Intel HAXM dient op je toestel geïnstalleerd te zijn. Deze software kan je gratis downloaden van Intels Developer zone en is een virtualisatie-engine. Dubbelklik op intelhaxm-android.exe om de software te installeren en kies hoeveel RAM er voor virtualisatieprocessen gebruikt mogen worden. Standaard is dit 2 GB.

Eenmaal je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kan je Remix OS Player opstarten. Ga naar de map die eerder is uitgepakt en dubbelklik op RemixOSPlayer.exe. Tijdens het opstarten van de emulator kan je op ‘Advanced settings’ klikken, waar je onder andere kan kiezen hoeveel RAM de emulator zal gebruiken. Klik op start om verder te gaan en wacht tot Remix OS Player is opgestart.

Remix OS Player_Lollipop

De eerste maal dat je de emulator start, zal je worden gevraagd om de apps te kiezen die je wilt installeren. Het zal enige tijd duren alvorens deze applicaties zijn gedownload en geïnstalleerd, maar hierna kan je zonder problemen je favoriete Android-apps gebruiken.

Om uit het emulatorvenster te gaan met je cursor dien je CTRL en Alt in te drukken. Je kan de emulator sluiten door op het kruisje in de menubalk te klikken.