De besparingsmodus in Windows 10 wordt automatisch ingeschakeld wanneer de capaciteit van je laptopbatterij onder de twintig procent zakt. De helderheid van je scherm zal worden verlaagd en ook meldingen van applicaties zullen niet langer worden getoond. Hierdoor zal je het maximale kunnen halen uit de laatste energie die in je batterij zit.

Waarom zou je echter wachten tot je batterij bijna leeg is om de besparingsmodus in te schakelen? Door al bij honderd procent capaciteit voor de modus te kiezen, kan je de autonomie van je laptop immers flink rekken. Bovendien zal je tijdens je werk niet worden afgeleid door allerhande meldingen van applicaties.

Handmatig inschakelen

Om de besparingsmodus handmatig in te schakelen, dien je op het batterijicoontje in de taakbalk te klikken. Kies voor batterijbesparing en een groen blaadje zal bovenop de batterij verschijnen. Hierdoor weet je dat de besparingsmodus is ingeschakeld.

batterijbesparing

Instellingen aanpassen

Verder kan je eveneens de instellingen van de functie aanpassen. Ga hiervoor naar instellingen, klik op systeem en kies voor batterijbesparing. Klik tot slot onderaan op de tekst ‘Instellingen voor batterijbesparing’.

In de eerste plaats kan je aanpassen bij welke capaciteit de besparingsmodus wordt ingeschakeld. Ook kan je opteren om wel meldingen van applicaties te krijgen tijdens batterijbesparing en kan je kiezen of de helderheid van het scherm verminderd moet worden. Ook kan je applicaties opgeven waarvan meldingen wel getoond mogen worden wanneer de besparingsfunctie is ingeschakeld.