Wist je dat er in Facebook Messenger een schaakspel verborgen zit? Door het volgen van volgende stappen kan je vrienden en familie uitdagen tot een spannend potje schaak.

STAP 1 / Spel starten

Je kan een schaakspel starten vanaf de webinterface van Facebook Messenger, de iOS- of de Android-app. Start een gesprek met diegene die je wilt uitdagen en typ @. In een popupvenster zal je verschillende keuzes krijgen, waaronder @fbchess. Klik hierop en je zal een schaakbord zien verschijnen. Facebook Messenger zal je steeds willekeurig een kleur toebedelen. Je kan eveneens @fbchess play typen om een spel te starten.

 

STAP 2 / Schaken

Om de schaakstukken te verplaatsen, dien je eveneens gebruik te maken van getypte tekst. Een commando dient telkens met @fbchess te beginnen. Indien dit niet het geval is, zal je commando als normale tekst verwerkt worden. Hierna dien je de code van het stuk dat je wilt verplaatsen op te geven. Dit is K voor koning, Q voor koningin, B voor loper, R voor toren, N voor paard en P voor pion. Als laatste specifieer je het vakje naar waar het stuk verplaatst dient te worden. Indien je bijvoorbeeld de koningin naar vakje D3 wilt verplaatsen, kom je tot volgend commando: @fbchess Qd3. Door @fbchess help te typen, kan je bovendien de lijst met commando’s bekijken.