Je bent amateur-fotograaf en je plaatst heel geregeld je mooiste plaatjes op het internet. Leuk, maar minder leuk wordt het wanneer je merkt dat andere gebruikers je foto’s zonder meer – laat staan, zonder je toelating – voor eigen gebruik kopiëren. Dat kun je wellicht tegengaan door er stukje (semi-transparante) tekst of een logo op te kleven. Met CopyRight2Image kan dat zelfs in batch.

CopyRight2Image werkt heel intuïtief. Je geeft eerst aan of je een enkele afbeelding dan wel een hele map van extra tekst of een logo wilt voorzien (of van beide, want ook dat is mogelijk). Je hoeft de tekst maar in te tikken en met een muisklik geef je aan waar je die precies op je foto wilt. Je kunt ook het lettertype, de grootte, tekstkleur, schaduwkleur, achtergrondkleur en transparantiegraad instellen. Voor een grafisch watermerk (zoals een logo) kun je eveneens de grootte, locatie en transparantie bepalen. Handig is dat je elke wijziging meteen gereflecteerd ziet in de voorbeeldweergave.

[download_file]

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je zomaar de originele afbeeldingen met de bewerkte versies overschrijft. Op het tabblad Output kun je namelijk aangeven in welke (andere) map je die wilt bewaren. Het is bovendien mogelijk een ander grafisch formaat in te stellen: jpg, png, gif, bmp of tiff.

Wel is het zo dat er bovenaan het programmavenster een reclamebanner opduikt, maar daar valt wellicht mee te leven.