Prisma, een app voor iOS en nu ook Android, tovert je foto's met de hulp van machine learning om tot schilderijen in klassieke kunststijlen.

 

Hoe beter de smartphonecamera’s worden, hoe zwaarder de filters die we met z’n allen over het eindresultaat willen leggen. Prisma is de laatste nieuwe app met eigen filters, maar de applicatie biedt toch net dat tikkeltje meer. In de plaats van een goedkoop sepia-effectje, gebruikt Prisma immers kennis, vergaard door machine learning, om foto’s om te toveren tot kunstwerken.

De app is het werk van enkele Russen. Wie een iPhone heeft kan er al enige tijd mee aan de slag, de Androidversie is nu ook beschikbaar. De applicatie verandert je foto’s in schilderijen die de regels van voorname kunststijlen uit de geschiedenis volgen.

Voorlopig doet de applicatie niets meer dan je foto’s door een interessante filter halen, maar de makers willen volgens Engadget ook ondersteuning voor video’s en 360°-panorama’s. Hoe de app aan centjes komt, is voorlopig onduidelijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram is er immers geen dienst aan verbonden waar advertenties op verspreid kunnen worden.

Download voor Android

Download voor iOS