Netflix werkt perfect in de meeste browsers. De videodienst heeft een duidelijke interface en is in bijvoorbeeld Chrome ook compatibel met de Chromecast. Om van de hoogst mogelijke kwaliteit te genieten, moet je echter Microsofts Edge-browser omarmen. Dat weet Edgadget. Je kan met andere woorden niet van de beste kwaliteit van Netflix genieten via pakweg Firefox.

Alleen Edge levert een HTML5 1080p-stream alle andere Windowsbrosers zijn beperkt tot 720p. Op iOS doet Apple hetzelfde: enkel Safari staat daar garant voor de hoogste kwaliteit. Microsoft probeert al langer mensen richting z’n eigen browser te sturen. Onderzoek in een blogpost, dat aantoont dat Edge voor het minste batterijverbruik zou zorgen tijdens het streamen, moet het argument kracht bij zetten.

Wie wel van 1080p wil genieten maar niet van Edge houdt, kan natuurlijk de Windows 10-applicatie van Netflix downloaden. Via de app gelden er geen beperkingen. De Netflixkwaliteit is bovendien niet alleen op Windows en Mac beperkt via bepaalde browsers. Ook mobiel ben je in de meeste gevallenbeperkt tot 720p, ongeacht je abonnement. Edge staat bovendien standaard op Windows 10-computers. Let er dus op dat je Netflix op de juiste manier opstart wanneer je je films en series in de best mogelijke kwaliteit wil zien.