Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang elke week het beste van Clickx in je mailbox.

Brussels Airport

Brussels Airport heeft een eigen gratis applicatie die erg handig is voor wie het vliegtuig neemt vanop Zaventem. De applicatie van de nationale luchthaven verzamelt alle relevante informatie onder één dak. Je kan je vlucht vooraf toevoegen, waarna de app je op de hoogte houdt van eventuele vertragingen of veranderingen van de gate. De app geeft je bovendien informatie over de beschikbare parkeerplaatsen en de prijzen die ermee geassocieerd zijn. Je vindt zelfs een functie om bij te houden waar je je wagen hebt geparkeerd, zodat je na een deugddoende vakantie niet tot de constatatie moet komen dat je niet meer weet waar je auto nu weer staat. Ga je zelf niet op vakantie maar wil je iemand afzetten of oppikken? Dan helpen de tabs Departures en Arrivals. Daarop zie je de recentste vluchtinformatie, zonder dat je naar een scherm met die info hoeft te zoeken. 

Dowload voor Android
Download voor iOS

Unit Converter

In de Eurozone moet je dezer dagen niet te hard rekenen. De munt is hetzelfde, de meeteenheden zijn gelijk en zelfs de tijdszones verschillen nauwelijks. Zodra je iets verder gaat, of zelfs maar het kanaal oversteekt, kan er al eens verwarring optreden. Een handige conversietool zoals Unit Converter komt dan van pas. Zo kan je snel mijl en voet omzetten naar meters en centimeters, ontdek je of 100 graden Fahrenheit nu veel is of niet, en kan je zelfs je euro’s omrekenen naar ponden, dollars of andere munteenheden. De app is bovendien niet alleen handig op verplaatsing: ook voor het omzetten van wetenschappelijke eenheden komt hij van pas. 

Download voor Android

DuoLingo

De kans dat de mensen op je reisbestemming het Vlaams machtig zijn, is helaas klein. Met Engels of Frans raak je meestal een heel eind, maar het kan toch geen kwaad om beperkte kennis van de lokale taal achter de hand te houden. Duolingo helpt je daarbij. De populaire gratis app is in staat je één van maar liefst 15 veel gesproken talen aan te leren, waaronder Spaans, Italiaans en Portugees. DuoLingo is compatibel met het Nederlands, wat het leerproces vereenvoudigd. Je kan de app gebruiken op je eigen tempo en de manier van leren is speels, wat je motiveert om vol te houden. Een verplicht nummer, al is het maar om de tijd op het vliegtuig nuttig door te brengen. 

Download voor Android
Download voor iOS

Google Foto's

Google Foto’s is een andere applicatie die je waarschijnlijk kent, maar waarvan je het nut op vakantie misschien niet meteen inziet. Foto’s is nochtans uitermate geschikt voor wie vakantiekiekjes met z’n smartphone maakt. Om te beginnen, worden je afbeeldingen automatisch met de cloud gesynchroniseerd wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Als een zakkenroller met je toestel gaat lopen, heb je zo je foto’s toch nog. Vervolgens is vooral de gedeelde album-functie interessant. Je kan één foto-album maken samen met al je reisgezellen. Daarmee heb je meteen toegang tot ieders vakantiefoto’s. Zo sta je eindelijk ook zelf op de foto. Google Foto’s is onbeperkt gratis voor foto en video met een kwaliteit van respectievelijk 16 megapixel of full HD. Grotere beelden worden verkleind, tenzij je opslag van Google Drive wilt opofferen. 

Download voor Android
Download voor iOS

Here Maps

Mijn favoriete vakantie-app is Here Maps. De applicatie doet min of meer hetzelfde als het immer populaire Google Maps, maar de offline-modus van de kaartendienst is ongeëvenaard. Je kan regio’s van over de hele wereld downloaden, zodat ze ook beschikbaar zijn zonder internet. In die regio’s heb je vervolgens de volledige toegang tot de informatie die ook online beschikbaar is. Denk aan herkenningspunten en locale eetgelegenheden, maar ook offline navigatie en zelfs routebegeleiding met het openbaar vervoer. Download voor je vertrek Here Maps en de kaart van je vakantieland, en je loopt nooit verloren. Het kost je bovendien geen cent. 

Download voor Android
Download voor iOS

PassAndroid

PassAndroid is de Androidversie van de PassBook-functionaliteit die je op de iPhone terugvindt. Je gebruikt de app om zogenaamde passbook-tickets te beheren. De meeste luchtvaartmaatschappijen (maar bijvoorbeeld ook bioscopen) bieden al passbooktickets aan. Je krijgt die binnen op je smartphone, waarna je ze in PassAndroid kan openen. Je ziet meteen up to date informatie over uren en tijdstippen, en door de QR-code te laten scannen, dient je smartphone als ticket. Bij de meeste Europese luchtvaartmaatschappijen volstaat een PassBook-ticket en een identiteitskaart om te vliegen. Zo spaar je het milieu en hoef je niet te vrezen dat je je ticket vergeten bent: de kans dat je ook je smartphone op de keukentafel liet liggen, is immers heel erg klein. 

Download voor Android

Google Translate

Google Translate is dezer dagen veel meer dan een woordenboek. De app kan immers zelf lezen, wat bijzonder handig is wanneer menu’s of verkeersborden in een vreemd land geen belletje doen rinkelen. Je hoeft een vreemd woord dus niet meer in te typen: het volstaat om de buitenlandse tekst in kwestie voor de lens te houden. Google zal je in realtime een versie van het bord in het Nederlands (of het Engels) tonen. De gebruikte technologie is erg knap. Niet enkel het woord wordt vertaald, je krijgt echt een versie van het bord in een herkenbare taal te zien. Bovendien werkt de applicatie dezer dagen offline. 

Download voor Android
Download voor iOS

Tricount

Met vrienden op vakantie? Dan is Tricount een must. De geweldige tool, nota bene van Belgische makelij, maakt het eenvoudiger dan ooit om kosten te verdelen met medereizigers. Per trip maak je een gedeelde rekening aan. Daar voeg je dan deelnemers aan toe, waarna je iedere kost die gemaakt wordt bliksemsnel kan inbrengen. Je voegt in wie de uitgave doet, hoeveel hij of zij betaalt, en wie van de deelnemers er mee van geniet. Een betaling wordt dus niet automatisch onder de hele groep verdeeld. Die flexibiliteit maakt het mogelijk om met drie van de vijf mensen een extra cocktail te bestellen en die uitgave in de Tricount te verrekenen, zonder dat de andere twee een stuk cocktail krijgen aangerekend. Handige tussenstanden maken duidelijk wie flink achterloopt, en op het einde van de reis kan je de eindafrekening snel met iedereen delen. 

Download voor Android
Download voor iOS

WhatsApp

Nog geen WhatsApp-gebruiker? Dan is je trip naar het buitenland een uitstekend moment om de gratis berichtendienst te leren kennen. WhatsApp maakt gebruik van het internet om berichten te versturen, en dat heeft een groot voordeel. Zo is een tekstberichtje zodanig klein dat het binnen Europa voordeliger is om te chatten met je mobiele internet, dan om een gewone sms te sturen. Bovendien heb je meestal toegang tot wifi, zodat communiceren met het thuisfront, inclusief foto’s, helemaal gratis wordt. Vergeet niet dat je via datzelfde wifinetwerk ook gratis kan telefoneren met andere WhatsApp-gebruikers. Wil je in contact blijven met de achterblijvers tijdens je vakantie, dan is er geen goedkoper alternatief. 

Download voor Android
Download voor iOS

Wolfram Sun Exposure

Ben je een zonneklopper, maar zet je de vakantie steevast in met een rode kreeftenlook? Dan helpt de Sun Exposure-app van Wolfram. Wolfram ken je misschien als de intelligente motor achter bijvoorbeeld de kennis van Apple’s Siri. De Sun Exposure-app houdt voor jou bij hoelang je in de zon mag zitten, en houdt daarbij rekening met verschillende factoren. Zo moet je je huidtype ingeven en invoeren wat voor zonnecrème je gebruikt. De applicatie kijkt vervolgens naar de UV-voorspellingen voor jouw specifieke locatie en weet zo hoelang je de zon ongestraft kan trotseren, alvorens een schaduwpauze nodig is. 

Download voor iOS (0,79 euro)

Add Add New Image

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang elke week het beste van Clickx in je mailbox.