Wie met zijn smartphone op stap is en een trip wil plannen, moet dat vooralsnog etappe per etappe doen. Via de webversie van Google Maps is het nu al mogelijk om meerdere bestemmingen in te geven, door op de bijna-verstopte, kleine ‘+’ te klikken, en binnenkort wordt dit ook mogelijk op Android. iOS-gebruikers zullen nog langer moeten wachten.

De toevoeging van de kleine, maar erg hulpvaardige functie komt van pas voor het plannen van je reis. Wil je van België naar Rijsel om de Duivels aan het werk te zien, dan kan je bijvoorbeeld instellen dat je eerst langs je appartement in Oostduinkerke trekt. Moet je van Gent naar Antwerpen en staat de ring weer eens muurvast? Dan kan je makkelijk instellen dat je over Brussel rijdt.

Wanneer we de functie zullen zien verschijnen in onze Maps-app, is nog niet duidelijk. Momenteel is die enkel beschikbaar voor een kleine groep testpersonen, zoals altijd het geval is bij nieuwe implementaties. Verwacht echter zeer binnenkort de nieuwe handigheid te zien verschijnen. Houd je smartphone dus zeker in het oog.