Met de introductie van Android 5.0 Lollipop heeft Google zijn internetbrowser Chrome beter in het besturingssysteem geïntegreerd. Goed nieuws op vlak van snelheid en prestaties, slecht nieuws voor je tabbladen. Die verschijnen nu automatisch in de lange lijst van actieve programma’s, waardoor het overzicht zoek is. Gelukkig kan je snel opnieuw naar de oude, betere manier van werken terugkeren.

STAP 1 / Splitsen

Start Chrome op en klik op de drie puntjes rechtsbovenaan. Tik daarna op de optie Instellingen onderaan het menu. Hier heb je een functie Tabbladen en apps samenvoegen, met daaronder de melding of die in- of uitgeschakeld is. Tik hierop om de functie uit te schakelen. Daarna gaat Chrome zichzelf helemaal sluiten en opnieuw openen, en worden alle tabbladen verwijderd die actief stonden. Vanaf nu heb je alle tabbladen in Chrome zelf. Wanneer je nu op tabbladen klikt, rechts naast de adresbalk, krijg je enkel de tabbladen van Chrome te zien en kan je ze sluiten waar nodig.

 

STAP 2 / Alles leeg

Stap 1 hoef je niet uit te voeren om fatsoenlijk van Chrome te genieten in Android, maar het scheelt wel wat om je tabbladen beter te beheren. Anders wordt het al snel een onoverzichtelijk geheel. Je moet dan al je tabbladen zoeken in de lijst met actieve programma’s door op het multitask-icoontje te klikken onderaan (vierkantje). Hier kan je dan alles bekijken en wegvegen waar nodig om geheugen vrij te maken voor je smartphone. Niet onbelangrijk voor goedkopere toestellen om opnieuw wat sneller te werken. Tussendoor uitvoeren is de boodschap, ook al groepeer je tabbladen in Chrome of niet.