De calculator die in de meer recente edities van Windows zit ingebouwd is in elk geval al potenter dan de uitgeklede exemplaren uit eerdere edities. Wie echter op zijn (wetenschappelijke of wiskundige) honger blijft zitten, heeft een uitdagender partij aan de rekenmachine van RedCrab.

RedCrab Calculator mikt duidelijk niet op iemand die occasioneel wat rekenkundige basisbewerkingen wilt uitvoeren. De tool steekt namelijk bol van de geavanceerde bewerkingen, zowel voor wiskundige, financiële, wetenschappelijke als statistische berekeningen – wat niet wegneemt dat de volledige, betaalde versie nog extra functies biedt (je kunt die gratis gedurende 30 dagen uitproberen).

[download_file]

Verwacht dan ook geen klassieke calculator-interface. Het programma heeft namelijk meer weg van een heuse programmeeromgeving waar je alle functies en expressies invoert, net alsof je dat op een (virtueel) blad papier zou doen. Er staat je een plethora een algebraïsche functies ter beschikking, waaronder breuken, vierkantswortels, exponenten, variabelen,… die nuttig kunnen zijn voor wetenschappelijke en technische toepassingen. Verder kun je ook een virtueel toetsenbord oproepen

In dit venster kun je onder meer ook afbeeldingen, teksten en grafieken kwijt en het is ook mogelijk bepaalde cellen te vergrendelen.

Voor wie de uitdaging om zonder meer aan de slag te gaan met RedCrab net iets te hoog vindt, weet dat de tool vergezeld gaat van twee (zowel Engelstalige en Duitstalige) handleidingen in PDF-formaat: een voor het ‘gewone’ gebruik en een voor programmeurs. In totaal zo’n 90 pagina’s leesvoer.