Er bestaan uiteraard heel wat tools waarmee je foto’s kunt bekijken, maar InViewer heeft onmiskenbaar een paar voordelen: het programma kan met een hele reeks formaten overweg (inclusief video en audio), is erg compact en snel en bestaat tevens in een draagbare versie (waarbij geen installatie vereist is).

[download_file]

De werking van InViewer is erg eenvoudig, zoals je dat ook wel van een ‘image viewer’ mag verwachten. Je kunt één enkel bestand toevoegen of je verwijst naar een complete fotomap.

De geselecteerde foto kun je dan meteen bekijken of je gebruikt de bladertoetsen om door de verschillende bestanden van de gekozen map te navigeren. Onderaan het scherm zie je enkele knoppen die duidelijk aangeven waar ze voor staan: Open, Print, Rotate, Flip, Resize, Fullscreen, Orginal, Random en Slideshow. Met die laatste krijg je alle foto’s uit de map een voor een te zien, hetzij in alfabetische volgorde, hetzij toevallig gekozen. De duur van elke fotoweergave is instelbaar (standaard 4500 milliseconden).

Vanuit het contextmenu van een foto kun je ook een miniatuurfoto maken, waarbij je zelf het gewenste afbeeldingstype en de gewenste grootte aangeeft. Het is tevens mogelijk de geselecteerde foto naar het Windows klembord te kopiëren.

Je beslist ook zelf voor welke mediatypes je InViewer eventueel als standaardprogramma wilt instellen. Niets opdringerigs dus, en zo hebben we het graag.