Nu links en rechts lijken uit de kast vallen bij sociale netwerken, die miljoenen inloggegevens lieten ontfutselen door hackers, is er geen beter moment om tweestapsverificatie te activeren. Voor je Google-account wordt dat zelfs nog eenvoudiger te gebruiken door de introductie van Google prompt. Geen gedoe meer met codes die je moet intikken, een gewone ja/nee-vraag is sinds kort voldoende.

Snelle legitimering

Het gaat als volgt in zijn werk: wanneer je inlogt op Google Drive of een andere dienst waarop je Google account werkt en je hebt tweestapsverificatie geactiveerd, dan verschijnt er op je smartphone een pop-up die je vraagt om de login te bevestigen of af te wijzen. Je krijgt informatie te zien die je vertelt op welke locatie en toestel je probeert in te loggen, zodat je weet of het verzoek legitiem of verdacht is.

Androidgebruikers hoeven enkel de laatste update van Google Play binnen te halen om de vereenvoudigde tweestapsverificatie toe te passen. Heb je automatische updates aan staan, dan gebeurt dat vanzelf. Op iOS moet Google Search geïnstalleerd zijn. Je kan tweestapsverificatie activeren via de Mijn Account-knop van je profiel. Onder inloggen en beveiliging klik je op inloggen bij Google, waarna je in een venster belandt waar je de functie kan inschakelen. Op dit moment is de Google prompt nog niet beschikbaar in onze contreien, maar het bedrijf rolt de nieuwe feature in de komende dagen internationaal uit.

Houd je telefoon dus in het oog en schakel gerust nu al tweestapsverificatie in. Het systeem maakt je account virtueel imuun voor hackers.