Bij de meeste mensen zit hun nieuwsoverzicht van Facebook bomvol met berichten van vrienden. Als goede vriend zijnde, lees je hoogstwaarschijnlijk alle verhalen op je nieuwsoverzicht. Toch is de kans groot dat je niet ieder onderwerp dat een vriend liket, ook interessant vindt, terwijl gedeelde inhoud vaak wel je interesse opwekt. In deze workshop leggen we daarom uit hoe je likes van vrienden uit je nieuwsoverzicht kan weren, zonder kostbare gedeelde content te moeten missen.

STAP 1 / Extensie

Je kan de Friends Feed-extensie voor zowel Chrome als Safari op foxvalleyapps.com/friendsfeed terugvinden. Klik in deze webpagina op Download Chrome extension, indien je Google Chrome gebruikt als browser. Hierdoor zal je naar de Chrome Webstore worden gebracht. Wanneer je op Toev. aan Chrome klikt, zal een venster zich openen. Hierin wordt gevraagd of je Friends Feed wilt toevoegen aan je browser. Kies voor Extensie toevoegen om de installatie te voltooien. Heb je een Mac met Safari? Klik dan op Download Safari extension. Klik op Open wanneer Safari je vraagt wat je met het bestand wilt doen, waarna je voor Installeer dient te kiezen. Wanneer je nu naar Facebook gaat, zullen alle likes van vrienden uit je nieuwsoverzicht zijn verdwenen.

 

STAP 2 / Uitgrijzen

Je hebt in Friends Feed de optie om likes van vrienden niet volledig te verbergen, maar ‘uit te grijzen’. Om deze optie in te schakelen, dien je in Chrome op het hamburgericoon rechtsbovenaan te klikken en voor Instellingen te kiezen. Klik links op Extensies en zoek in de lijst naar Friends Feed. Kies hierna voor Opties, vink Just Fade aan en klik op Save. In Safari dien je op het tandwielicoon te klikken en voor Voorkeuren te kiezen. Klik bovenaan op Extensies, zoek in de lijst naar Friends Feed en vink wederom Just fade aan. Wanneer je Facebook nu vernieuwt, zal je alle likes uitgegrijsd zien staan.

 

STAP 3 / Verwijderen

Om Friends Feed te verwijderen of uit te schakelen, dien je in Chrome opnieuw naar Instellingen te gaan. Zoek in de lijst met Extensies wederom naar Friends Feed en haal het vinkje naast Ingeschakeld weg door erop te klikken. Ben je niet van plan om de extensie nog in te schakelen, dan kan je Friends Feed evengoed volledig verwijderen. Klik hiervoor op het vuilnisbakicoontje, waarna je voor Verwijderen dient te kiezen. In de Safari-browser kan je in het Voorkeuren-menu een extensie uitschakelen door de schuifknop naar UIT te verplaatsen. Om een extensie volledig te verwijderen, dien je daarentegen op Installatie verwijderen te klikken. Klik hierna op Verwijder installatie en Facebook zal zich weer zoals voorheen gedragen.