Stopcontacten zijn een duurzaam goed, daarom dat smartphones vaak aan je pc eindigen voor een oplaadbeurt. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon altijd oplaadt, ook als je je computer in slaapmodus zet.

STAP 1 / Bezoek je instellingen

Om te garanderen dat je toestellen via usb ook tijdens de slaapmodus opgeladen worden, moet je Apparaatbeheer openen. Je vindt het specifieke menu via het configuratiescherm. Eens je in Apparaatbeheer zit, ga je op zoek naar je usb-poorten, die je daar onder hun uitgeschreven naam terugvindt: Universal Serial Bus-controllers. Klap je die folder uit, dan krijg je een lijst van poorten geserveerd.  

 

STAP 2 / Altijd opladen inschakelen

Open Eigenschappen voor de poorten getiteld usb-hoofdhub via het menu dat je met een rechtermuisklik oproept. Ga naar het tabblad Energiebeheer en vink de optie De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen af. Doe dit voor alle hoofdhubs om er zeker van te zijn dat de pc je smartphones altijd zal opladen, ook als de computer in slaapmodus gaat. Werkt dit toch niet, dan kan het zijn dat USB Wake support is uitgeschakeld. Om dat aan te passen, moet je in de BIOS van je pc duiken, maar de methode verschilt per toestel. Consulteer je handleiding indien je dit wilt aanpassen.