Microsoft Garage lanceert een gratis nieuws-app voor iOS. News Pro laat je niet alleen vlug nieuws opspeuren via trefwoorden of je sociale media-profiel, maar kan ook verhalen selecteren op basis van beelden die je uploadt. Microsoft Garage is een groep binnen het bedrijf die sleutelt aan experimentele ideeën. Een van hun andere recente creaties is Hub Keyboard, een mobiel toestenbord met diverse handige snelkoppelingen ingebakken.

Selfie in het nieuws

Naast een uitgebreide zoekfunctie in News Pro, die relevante verhalen kan opzoeken op onderwerp en op basis van het profiel waarmee je inlogt, bevat de app ook Rowe. Rowe is een chatbot die net zoals zijn Skype-collega’s dingen voor jou kan uitvoeren als je er naar vraagt. Op verzoek haalt de bot enkele aangeraden nieuwsverhalen voor je op, waarbij het rekening houdt met je profielgegevens en geschiedenis.

Interessant is dat je Rowe ook beelden kan voorschotelen voor gebruik in diens zoektocht. Toon je een selfie, dan kan de bot speuren naar nieuws met personen die op jou lijken. Voer je andere foto’s in, dan kijkt de bot uit naar nieuws met gelijkaardige beelden. Het is niet Microsofts eerste experiment met de diverse mogelijkheden van beeldherkenningssoftware, even geleden liet het ook al een app op de wereld los die kon bepalen op welke hond jij het meeste lijkt.

Enkel voor iOS

Het is mogelijk om vrienden en groepen toe te voegen aan News Pro, waarmee je gevonden artikels kan delen. De iOS-app is momenteel beschikbaar in de App Store. Of het programma ook de sprong maakt naar andere platformen, heeft Microsoft Garage niet vermeld.