Microsoft heeft een nieuw tooltje gelanceerd onder de Office-vlag. Het gratis Snip is momenteel beschikbaar in bèta en laat je toe om screenshots te maken, annoteren en delen.

Snip nestelt zich onder de bovenrand van je scherm, zodat je er altijd meteen bij kan om een schermafbeelding te maken van (een deel van) je bureaublad. De software kan ook webcamafbeeldingen maken en bevat eveneens een virtueel whiteboard waar je op kan schetsen.

[download_file]

Standaard worden de afbeeldingen gekopieerd naar het klembord, zodat je ze kan plakken in een toepassing naar keuze. Je kan echter ook audio toevoegen aan een schermafbeelding en dan wordt er automatisch een MP4-bestand van gemaakt. Je kan kiezen om de afbeeldingen lokaal te bewaren of naar Microsofts servers te uploaden om ze online te delen.

Dat maakt van Snip een ideaal tooltje om snel iets uit te leggen aan de hand van een screenshot of je gedachten te delen over een bepaald document. Je kan het programma in dat opzicht vergelijken metSkitch van Evernote, dat een gelijkaardige functie vervult.

Snip is momenteel nog in vroege bèta, wat betekent dat de software niet zonder kinderziektes is. Een paar functies, zoals het delen via e-mail, zijn nog niet helemaal gepolijst, maar over het algemeen doet dit tooltje wat het belooft.