Als je graag wat afwisseling in je digitale leven wil, dan bedient Facebook je op je wenken. Dankzij een nieuwe functie kan je je profielfoto automatisch na een tijd opnieuw verwisselen.

STAP 1 / Update je app

Sinds kort laat Facebook toe om een profielfoto met een vervaldatum op je account te gebruiken. Die functie is een uitloper van de speciale filters die Facebook bij gelegenheid voorzag, denk aan de regenboogvlag voor de legalisatie van het homohuwelijk in de Verenigde Staten, of de Franse vlag na de aanslagen in Parijs. Op dit moment is de optie enkel via de app beschikbaar, waar je verschillende tijdsperiodes kan selecteren voor je tijdelijke vooraanzicht. Zorg ervoor dat je Facebook app up-to-date, en bepaal welke foto je wil uploaden.

 

STAP 2 / Vervaldatum instellen

Ga binnen de app naar je profiel door op het hamburgericoontje aan de rechterkant te klikken. Selecteer vervolgens Je profiel bekijken. Klik op je profielfoto en er verschijnt een keuzemenu. Druk op Video of foto uploaden en kies de foto uit voor je tijdelijke profiel. Bij het venster van je uitverkoren foto dat vervolgens verschijnt, staat er een klokje onderaan het beeld. Selecteer je Tijdelijk maken, dan krijg je de keuze uit een uur, een dag, een week of een aangepast tijdsbestek voor de foto. Heb je de gewenste duur ingesteld, dan hoef je enkel nog op uploaden te klikken om het proces af te ronden. Terug op de homepagina van je profiel kan je op de foto zien hoe lang deze nog je account zal sieren. Loopt de tijd af, dan verschijnt je vorige beeld opnieuw.