Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Er zijn vele agenda-applicaties en to-do-programma’s, maar in de praktijk wil je waarschijnlijk een eenvoudige manier om herinneringen toe te voegen die weinig moeite kost. De agenda van Google was al één van de eenvoudigere apps in zijn soort en zeker een van de mooiste. Dat die applicatie zich nu ook ontfermt over je reminders, maakt de tool alleen maar aantrekkelijker. Ik doorgrond de nieuwe functie samen met jou op een Android-toestel, maar de Herinnering-optie is beschikbaar voor alle incarnaties van de agenda-app.

STAP 1 / Plus

Met de Agenda-app van Google is het een peulschil om afspraken bij te houden. Zeker wie Android gebruikt, vindt hier een mooie maar vooral gebruiksvriendelijke en duidelijke app. Aan afspraken word je herinnerd door een notificatie op je mobiele toestel, maar dankzij de Google-integratie, indien je dat wenst, ook per mail. Op het hoofdscherm van de app voeg je snel een afspraak toe door op het plusicoon te klikken en Afspraak te selecteren. Sinds eind vorige maand schuilt achter die plusknop ook een andere functie: Herinnering.

 

STAP 2 / Voorspelling

De wizard om een herinnering toe te voegen, is erg eenvoudig. Google zal zelfs een handje helpen. Bij wijze van voorbeeld wil ik eraan herinnerd worden dat ik mijn collega Dries moet bellen. Net zoals bij de Afspraken houdt Google rekening met je contactenlijst en de context, en krijg je suggesties. De app heeft soms snel door wat je van plan bent, maar soms ook niet. In het Engels is Google veel slimmer en houdt de applicatie rekening met herinneringen die anderen al toevoegden. Denk bijvoorbeeld aan ‘Change oil’ als suggestie wanneer je ‘Cha’ typt. Bij ons blijft de hulp voorlopig beperkt tot basisvoorstellen zoals Persoon X bellen.

 

STAP 3 / Swipen

Een herinnering verschijnt in je agenda op min of meer dezelfde manier als een afspraak. Er zijn echter twee grote verschillen. Eerst en vooral is een herinnering concreter: in mijn geval staat er groot en duidelijk dat ik moet bellen, en naar wie. Vervolgens kan je taken eenvoudig wegswipen wanneer je klaar bent. Na het bellen, swipe ik in dit geval het blokje naar rechts, waarna het uit de agenda verdwijnt.

 

STAP 4 / Synchronisatie

Omdat herinneringen en afspraken door elkaar staan, verlies je mogelijk soms het overzicht. Het is dan ook handig om te weten dat je kan filteren op één van beide. Dat doe je snel via het menu van de app. Net zoals afspraken, synchroniseren herinneringen over al je toestellen met een Google-account. Ze verschijnen dus op je tablet, je telefoon en je computer via de browser.