De beveiligingshiaten in Flash lijken alomtegenwoordig te zijn. Daarom zal Google de plug-in vanaf dit najaar standaard blokkeren in zijn browser. Wie beveiliging hoog in het vaandel draagt, kan Flash echter nu al uit Chrome weren. We leggen stapsgewijs uit hoe je dat doet.

Klik op het hamburgericoontje en kies voor ‘Instellingen’. Klik onderaan op ‘Geavanceerde instellingen weergeven’ en je zal het submenu ‘Privacy’ zien staan. Klik hier op de knop ‘Instellingen voor inhoud’ en een venster met extra instellingen zal zich openen.

 

Scrol in dit venster naar beneden tot je ‘Plug-ins’ ziet staan. Hier heb je de keuze om alle inhoud van plug-ins uit te voeren, enkel belangrijke inhoud in plug-ins uit te voeren of de inhoud van plug-ins standaard te blokkeren. Schakel de laatste optie in om Flash uit Chrome te weren.

?

 

Indien je een specifieke plug-in toch wilt uitvoeren, dien je hier met je rechtermuisknop op te klikken en voor ‘Deze plug-in uitvoeren’ te kiezen. Ook is het mogelijk om uitzonderingen in te stellen. Klik hiervoor op de knop ‘Uitzonderingen beheren’ en voeg de websites toe die van jou wel gebruik mogen maken van Flash.