Via Radon kan je razendsnel stukken tekst en weblinks delen met een groep mensen. Het klopt eender welke messaging-app in snelheid. De app gebruikt daarvoor een combinatie van wifi, bluetooth en ultrasoon geluid, zo meldt The Next Web. Radon is het rechtstreekse resultaat vanGoogles Nearby API, die de technologie toelaat.

Andere gebruikers hoeven niet met hetzelfde wifi-netwerk verbonden te zijn om de gegevens te ontvangen. Het is alleen noodzakelijk dat ze in de buurt van je toestel zijn, en dat de app op hun smartphone staat geïnstalleerd. Je kan in principe tekstfragmenten delen met een grote groep tegelijk.

In tegenstelling tot delen via bluetooth of NFC is er geen aanraking of koppeling vereist tussen de toestellen, maar Radon heeft wel het nadeel dat delen zich enkel beperkt tot tekst. Dat komt doordat het kleine stukken tekst omzet naar binaire getallen, en zo deelt. Foto’s en video’s delen via Radon is dus niet mogelijk.

Van zodra de app op je Android-toestel is geïnstalleerd, kun je ermee aan de slag, en krijg je de mogelijkheid om vanuit elke mogelijke app tekst te delen. Radon is een lichte app die slechts 1,85 MB in beslag neemt op je toestel.