Microsoft Hub Keyboard maakt zijn intrede op iOS. Het handige toetsenbord bevat diverse sneltoesten waarmee je informatie uit documenten of je contactlijst invoegt in een tekst, zonder een app te verlaten.

Een maand na de lancering op Android kunnen ook iPhone-eigenaars gebruik maken van Hub Keyboard. Microsoft lijkt dezer dagen in mobiele toetsenborden te grossieren: naast deze app bereidt het tevens de lancering voor van de iOS-versie van het Windows Phone toetsenbord Word Flow, en het houdt ook nog altijd SwiftKey achter de hand.

Hub Keyboard is een creatie van Microsoft Garage, een afdeling binnen het bedrijf die zich bezig houdt met experimentele ideeën. De app valt op tussen zijn concurrenten dankzij de beschikbaarheid van sneltoetsen. Deze laten toe om vlot informatie aan een tekst of bericht toe te voegen uit Office-documenten, je contactenlijst of het klembord. Daarnaast is er ook een shortcut voorzien die woorden rechtstreeks kan vertalen. Om snel te kopiëren uit Office is er wel de voorwaarde dat je een Office 365-account linkt.