Wie al enige tijd een smartphone in zijn bezit heeft, kan zich geen leven meer indenken zonder een dergelijk toestel. De paniek is bij velen dan ook groot, wanneer ze merken dat hun iPhone volledig vasthangt. Gelukkig bestaan er enkele trucjes die je kan uitproberen om je iPhone of iPad terug naar behoren te doen werken.

Verwijder hoesje

Heb je je toestel van een mooi hoesje voorzien, dan dien je deze in de eerste plaats te verwijderen. Sommige van deze omhulsels kunnen namelijk knoppen van je iPhone of iPad ingedrukt houden, waardoor het niet vreemd is dat je toestel niet naar behoren reageert. Ook maken sommige hoesjes het moeilijk om de juiste knoppen in te drukken.

Lege batterij

Een volgende stap die je kan ondernemen, is het opladen van je iPhone of iPad. Het zou immers kunnen zijn dat de batterij eenvoudigweg leeg is.

Reboot

Werkt je toestel nog steeds niet naar behoren, dan is een reboot aan de orde. Houd de thuis- en startknop simultaan ingedrukt en wacht tot het Apple-logo verschijnt. Indien je het logo niet ziet na 30 seconden, heeft deze stap niet gewerkt.

Herstellen

Een laatste stap die je zelf kan ondernemen, is het uitvoeren van een Device Firmware Upgrade (DFU). Hierdoor zal alle data van je toestel worden verwijderd. Een backup kan in dit geval dus goed van pas komen. Om een DFU uit te voeren, dien je je toestel uit te schakelen. Houd hierna de thuisknop ingedrukt, terwijl iTunes op je computer aanstaat. Wanneer je een USB-kabel met een pijltje richting het iTunes-logo te zien krijgt, kan je de thuisknop loslaten. Probeer hierna een herstelling uit te voeren via iTunes. Een tweede manier om naar DFU-mode te gaan, is door je toestel met een computer te verbinden waarop iTunes draait. Houd de start- en thuisknop ingedrukt gedurende tien seconden terwijl je toestel uitgeschakeld is. Laat de startknop los en blijf gedurende nog eens tien seconden de thuisknop indrukken. Laat hierna de thuisknop eveneens los.

Apple-winkel

Werkt je toestel na het uitvoeren van voorgaande stappen nog steeds niet naar behoren, dan zit er niets anders op dan een bezoekje te brengen aan je plaatselijke Apple-winkel.