Of je nu een eigen zaak hebt, lid bent van een vereniging of gewoon graag je hobby wil delen met de wereld, een eigen website is vandaag de dag bijna onmisbaar. Zonder kennis van HTML, CSS en andere programmeertalen lijkt dat een hele klus, maar met Website X5 Free heb je in enkele klikken je eigen website gebouwd.

Website X5 Free vereist amper technische kennis om mee te beginnen. Het programma heeft een gebruiksvriendelijke interface die je voortdurend feedback geeft over hoe je website er zal uitzien na elke aanpassing die je doorvoert.

[download_file]

Net als heel wat gelijkaardige tools werkt Website X5 met een bibliotheek van tientallen templates waar je uit kan kiezen om je website te beginnen. Die kan je verder aanpassen naar je eigen voorkeur en voorzien van tekst, foto’s, video’s, audio en Flash-animaties.

Wil je meer opties en vrijheid in de creatie van je website, dan biedt Website X5 een aantal betalende formules aan. Die bieden onder meer ook de mogelijkheid voor een webshop of beveiligde pagina’s waar je enkel met een account op kan inloggen. Met de gratis versie kom je echter al een heel eind voor een standaard website met een maximum van tien webpagina’s.

Is je website klaar en ben je tevreden van het resultaat, dan kan je hem uploaden naar je eigen webruimte via de ingebouwde FTP-engine. Of je exporteert het bestand naar een map op je computer en laadt het op naar je webruimte via een FTP-client naar keuze, zoals FTPbox.