Wanneer je een data-abonnement voor je smartphone aanschaft, lijkt de limiet zo hoog te zijn dat je nooit van zijn leven zoveel data zal verbruiken op een maand tijd. Na dagelijks je favoriete serie op Netflix te hebben gevolgd, muziek te hebben beluisterd via spotify en je doen en laten te hebben gedeeld met vrienden op Facebook, durft dit jammer genoeg wel eens tegen te vallen. De makers van Opera Max hopen je daarom bij te staan in deze tijden van beperkte datalimieten met behulp van een app die het data-verbruik van iedere applicatie in de gaten houdt.

Opera Max kan je gratis downloaden van de Play Store en is compatibel met Android versie 4.0 en hoger. De app zal je waarschuwen wanneer een programma op je smartphone in de achtergrond meer dan 10 MB data op een week tijd verbruikt. Wanneer Opera Max een applicatie betrapt voor het opsouperen van je mobiele abonnement, zal het je eveneens de kans geven om het geniepige data-verbruik van de applicatie een halt toe te roepen.

Volgens de makers van de app kan je tot 50 procent van je data besparen terwijl je naar video’s kijkt op YouTube of Netflix. Luister je veel naar muziek via YouTube Music, Pandora, of Spotify? Dan kan je tot 40 procent van je dataverbruik verminderen. Verder beloven de ontwikkelaars dat het geen privégegevens van je analyseert of opslaat.