Chrome staat bekend om zijn massa’s apps en extensies die je in de Chrome Web Store kan downloaden, maar helaas kan je daardoor al snel je internetbrowser overladen met apps. Zeker voor computers met 4 GB RAM of minder is het belangrijk dat je die extensies en apps onder controle houdt.

Klik in Chrome rechts bovenaan op de knop met drie horizontale streepjes en kies onderaan ‘Meer hulpprogramma’s’ en daarna ‘Extensies’. Nu krijg je alle uitbreidingen te zien in een lijst. Hoe langer de lijst, hoe meer geheugen dat vraagt van je computer, want Chrome gebruikt die allemaal tegelijk. Verwijderen doen je door op het vuilbakje te klikken, in- of uitschakelen doe je door het vinkje aan of uit te zetten.

[download_file]

Wanneer je alles hebt verwijderd dat je niet meer nodig hebt, mag je je computer herstarten. Kijk daarna of er toevallig nog apps of extensies staan in Chrome die niet weg willen. Is dat het geval, dan kan je wel eens met een ‘Chrome-virus’ te maken hebben. Gelukkig heeft Google daar iets op gevonden: de Chrome Software Removal Tool. Dubbelklik op het gedownloade bestand en laat het de Chrome-internetbrowser scannen. Daarna zou de malafide app of extensie verwijderd moeten zijn, en heb je opnieuw een zuivere Chrome-webervaring.