Wanneer je een rondvraag doet over de beveiliging van online diensten, lijkt iedereen dit belangrijk te vinden. Toch zijn er maar weinigen onder ons die regelmatig hun beveiligingsinstellingen controleren. Google hoopt hier een einde aan te maken door gebruikers naar aanleiding van Safer Internet Day te belonen met twee GB extra opslagruimte voor Google Drive wanneer zij een beveiligingscontrole uitvoeren. Om de gratis GB’s op te eisen, dien je wel snel te zijn: de actie eindigt op 18 februari.

Gratis opslag opeisen

Om een beveiligingscontrole van je Google-account uit te voeren, dien je eerst in te loggen. Hierna zal er worden gevraagd om je herstelgegevens te controleren. Indien je nog geen telefoonnummer hebt opgegeven, zal er worden gevraagd om er een toe te voegen. Ook een secundair e-mailadres kan je hier toevoegen, of aanpassen. Beide gegevens zullen worden gebruikt wanneer je je paswoord bent vergeten.

Hierna wordt er een lijst getoond met alle apparaten waarop gebruik gemaakt wordt van jouw Google-account. Staat er een toestel tussen dat je niet herkent? Klik dan op de knop ‘Er lijkt iets niet te kloppen’. Google zal je hierdoor vragen om je wachtwoord aan te passen.

Als laatste dien je te controleren welke apps, websites en apparaten aan je Google-account zijn gekoppeld. Indien je een app ziet staan die je niet vertrouwt, of niet langer gebruikt, verwijder deze dan uit de lijst. Klik hierna op ‘Gereed’ en je zal worden beloond met 2 GB gratis Drive-opslag.