Heb je verschillende audio-apparaten, zoals een microfoon, tv, luidsprekers of headset aan je pc gekoppeld en schakel je frequent tussen deze apparaten, dan is het wel vervelend dat je telkens langs de audio-instellingen in het configuratievenster van Windows moet. Audio Switcher maakt het je een heel stuk makkelijker.

Audio Switcher is een portable openbron programma dat zich in het systeemvak van Windows nestelt. Van hieruit open je een klein programmavenster met een overzicht van de gedetecteerde audio-apparaten. Het volstaat het gewenste apparaat aan te duiden om de omschakeling uit te voeren.

[download_file]

Je kunt ook heel eenvoudig van een apparaat het standaardapparaat maken, zowel voor het afspelen als voor het opnemen van audio. Nog handiger wordt het wanneer je sneltoetsen aan de diverse beschikbare apparaten koppelt. Zo zou je bijvoorbeeld Ctrl+L aan je luidsprekers kunnen koppelen en Ctrl+K aan je koptelefoon.

Verder laat Audio Switcher zich ook nog op allerlei manieren finetunen. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat het programma automatisch met Windows opstart (al dan niet geminimaliseerd), het is mogelijk je sneltoetsen tijdelijk op non-actief te zetten en al dan niet ook uitgeschakelde apparaten in het overzicht te laten opnemen.

Kortom, Audio Switcher is een erg compacte tool, die absoluut handig kan zijn voor wie frequent tussen audio-apparaten schakelt.

External links

Snel schakelen tussen audio-apparaten