Verfrissende audiospeler

Er bestaan heel wat audiospelers en iedereen heeft wel een (andere) reden om deze of gene speler te verkiezen. Winyl zal niet meteen hoog op je wenslijst belanden als je een complexe speler zoekt met veel toeters en bellen. Weet je echter gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid te appreciëren, dan komt het programma zeker in aanmerking.

Winyl heb je in een knip geïnstalleerd. Meteen na de installatie kun je aangeven welke map(pen) je aan je muziekbibliotheek wilt toevoegen – hoewel je dat ook naderhand nog kunt doen. Het programma scant de toegevoegde map(pen) dan meteen naar muziekbestanden en toont ze even later in een boomdiagram, netjes geordend volgens artiest, album, jaar, genre en mappen.

[download_file]

Naast muzieknummers uit je bibliotheek biedt Winyl standaard ook een hele reeks radiostations aan die je met een druk op de knop kunt beluisteren. Eigen radiostations (op basis van de bijhorende URL) toevoegen is eveneens mogelijk.

Uiteraard kun je ook afspeellijsten creëren en importeren, en Winyl ondersteunt bovendien ‘slimme’ afspeellijsten (smartlijsten), die muziek oplijst volgens criteria als: meest (recent) gespeeld, jaren 90 muziek, best beoordeelde songs, enz.

Standaard toont Winyl ook de albumart bij elk nummer en je kunt ook een (bescheiden) mengpaneel openen met een hele reeks presets, zoals Jazz, Pop, Piano, Spoken Word, enz.

Het programma heeft een erg overzichtelijke en luchtige interface, waarvan je de skin op elk moment kunt aanpassen – er is bijvoorbeeld ook een iTunes-achtige skin voorzien. Nummers die Winyl begint af te spelen verschijnen ook heel even in een pop-upvenster nabij het Windows-systeemvak. Als je dat verkiest, kun je Winyl ook in de vorm van een minispeler op je desktop plaatsen.

External links

Verfrissende audiospeler