Heb je je draadloze netwerk met een wachtwoord afgeschermd, maar ben je er toch niet helemaal gerust op dat naaste buren – of je kinderen, buiten de toegestane connectietijd? – niet heimelijk mee profiteren van jouw internetverbinding? Laat er dan even Sterjo Wireless Network Scanner op los.

Het – ook in een portable variant beschikbare – Sterjo Wireless Network Scanner is erg eenvoudig in het gebruik. Je hoeft het programma maar op te starten en een netwerkscan te initiëren. De tool begint meteen aan de scan en even later krijg je dan de resultaten te zien: alle toestellen die draadloos met je netwerk zijn verbonden worden netjes opgelijst.

[download_file]

Van elk toestel krijg je het IP-adres en (desgevallend) ook de hostnaam te zien, evenals het MAC-adres. Dat kan wellicht volstaan om potentiële indringers te ontmaskeren. Dat moet dan ook wel wat Sterjo Wireless Network Scanner betreft, want meer toeters en bellen zitten er niet bij, afgezien dan van de mogelijkheid om informatie naar het Windows klembord te kopiëren. Het programma voorziet verder in enkele andere interfacetalen, maar het Nederlands ontbreekt vooralsnog.

Samengevat: simpel van opzet, maar zeker bruikbaar voor wie af en toe een snelle controle wil uitvoeren.