Loop nooit meer te prutsen met het mailen van foto’s, omdat ze een te grote resolutie hebben of te veel opslagplaats innemen: met Image Resizer heb je een handige tool direct bij de muis. Je kan er resoluties mee aanpassen met een klik en meteen ook de grootte van je bestanden doen inkrimpen.

STAP 1 / Aan de slag

Surf naar https://imageresizer.codeplex.com/ en klik op de paarse downloadknop om het tooltje binnen te halen. De installatie van Image Resizer  heeft weinig voeten in de aarde. Je hoeft enkel een standaard licentieovereenkomst te aanvaarden en je bent vertrokken. Verschijnt er niets op je scherm na voltooiing van de installatie: geen paniek. Image Resizer heeft zich al heel efficiënt tussen de opties geplaatst van je rechtermuisklik. Om de tool te gebruiken, moet je rechts op een foto klikken en de optie Resize Pictures kiezen.

 

STAP 2 / Alle opties

In het venster van Image Resizer krijg je vier maten voorgeschoteld: drie sjablonen (Large Medium Small) en eentje waarmee je zelf een resolutie kan invoeren (Custom). Daaronder vindt je nog drie instellingen. De eerste zorgt ervoor dat, als je een hele hoop foto’s hebt geselecteerd, enkel de foto’s die moeten krimpen dat ook zullen doen. De tweede optie maakt dat je originele foto verdwijnt na de omzetting. Ignore picture rotations ten slotte specificeert of de tool de rotatie van je foto’s negeert (of niet). Zodra je je keuze hebt gemaakt, hoef je enkel nog op Resize te klikken. De nieuwe foto zal in dezelfde map verschijnen als het origineel.