Slimme typcursus

Voor de virtuele toetsenborden op smartphones en tablets heeft het snel blind typen met het tienvingersysteem misschien niet zoveel zin, maar op de traditionele toetsenborden kan vlug tikwerk zeker tijdbesparend zijn. Heb jij dat niet zo goed in de vingers, dan stuurt Typing Master je wel in de goede richting.

[download_file]

Typing Master is een intelligente typtutor. Dat betekent dat de tool je niet zomaar wat willekeurige of vaste oefeningen voorschotelt, maar oefeningen die speciaal op jouw behoeften en moeilijkheden zijn afgestemd. Elke oefening die je met Typing Master maakt wordt namelijk grondig geanalyseerd en op basis daarvan genereert de tool dan aangepaste oefeningen.

Komt daarbij dat je een typing widget (Typing Meter) op de achtergrond kunt laten opstarten die je typgewoontes – en tikfouten (zoals letters die je corrigeert met behulp van de backspace-toets) continu analyseert. Ook deze analyse kan dan aangepaste oefeningen genereren in Typing Master.

Overigens biedt Typing Master een hele reeks uiteenlopende oefeningen aan. Dat gaat van het inoefenen van specifieke en veelgebruikte toetsen, over oefeningen die er speciaal op zijn gericht je typsnelheid te verhogen, tot het inoefenen van speciale toetsen (zoals accenten of het numerieke toetsenbord) en allerlei uitdagende, interactieve typspelletjes.

Initieel start Typing Master met een QWERTY-lay-out, maar geen nood: via Settings kun je uit diverse toetsenbordtypes kiezen, waaronder Dutch, Dutch (traditional) en Dutch (Belgian).

Kortom, wie het ernstig meent met zijn (ontbrekende) typvaardigheden, heeft aan Typing Master zonder twijfel een goede hulp. Let wel even op tijdens de installatie van de tool, want die tracht je nog een paar andere programma’s  mee te laten installeren!

External links

Slimme typcursus