Vorige week stuurde Microsoft nogmaals een herinnering uit aan zijn klanten om hen te waarschuwen van het nakende einde van Internet Explorer 10 en vroeger. Na 12 januari zal je namelijk niet langer recht hebben op ondersteuning en patches voor je browser, indien je nog gebruik maakt van een oudere versie van Internet Explorer. Hierdoor zijn er maar liefst 124 miljoen gebruikers die er goed aan doen hun browser te updaten naar Internet Explorer 11.

Tijdens de zomer van 2014 kondigde Microsoft het einde van Internet Explorer voor het eerst aan. De browser, die zijn debuut kende in 1995, heeft het de voorbije jaren dan ook hard te verduren gekregen. Alternatieve browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, zorgden er namelijk voor dat het marktaandeel van Internet Explorer zienderogen slonk. Ook de vele veiligheidshiaten en andere problemen jaagden mensen weg van de browser.

Met de komst van Windows 10 vond Microsoft het daarom hoog tijd om voor eens en altijd een einde te maken aan het stervende merk. Onder de noemer Microsoft Edge lanceerde het bedrijf exclusief voor Windows 10 een nieuwe browser, waarbij veiligheid centraal staat. Het voorkomt namelijk dat de dynamic link libraries worden gehackt door adware en toolbars. De voorbije maanden waren de meeste Windows-problemen inderdaad vaker te wijten aan Internet Explorer dan Edge, al is ook de nieuwe browser niet volledig zonder problemen.