Juice downloadt en verzamelt voor jou de recentste afleveringen van de podcasts die jij volgt, en kan ook de nodige schoonmaak achteraf uitvoeren. Het enige wat je wezenlijk moet doen is urls toevoegen aan het programma en je instellingen op punt zetten.

STAP 1 / Een podcast toevoegen

Vooraleer je kan genieten van de diensten van Juice, moet je eerst je podcast bibliotheek uit de grond stampen. Navigeer binnen het programma naar de tab subscriptions en klik op de groene plusknop om nieuwe podcastfeeds toe te voegen. In het “add a feed”venster plak je vervolgens de rss link van het podcastprogramma in het url-veld. Je kan tegelijkertijd ook al aanduiden of je gedownloadde episodes automatisch wil laten verwijderen en hoe lang je deze dan wil bewaren. Juice biedt zelf al een lijst van feeds aan in de tab podcast directory, maar die is ondertussen vrij verouderd en levert in de praktijk nog maar weinig werkende links op.

 

STAP 2 / Downloaden

Zodra je de feeds hebt toegevoegd die je graag zou willen beluisteren, kan je per podcast alle bestaande afleveringen bekijken door deze in de tab subscriptions te selecteren. Standaard staan de meest recente episodes afgevinkt om te downloaden, maar je kan dus ook probleemloos oudere podcasts opvissen. Om direct tot downloaden over te gaan nadat je je keuze hebt gemaakt binnen een feed, klik je op het icoontje met de blauwe pijl die naar beneden wijst. Het overzicht van de afleveringen die je binnenhaalt kan je in de tab downloads vinden. Hier kan je downloads die gaande zijn nog afbreken (stopteken) of verwijderen uit de lijst (kruisje). 

 

STAP 3 / Podcastschema opstellen

Je kan in de instellingen aangeven dat je het programma automatisch naar nieuwe afleveringen wil laten zoeken en meteen downloaden zodra Juice opstart. Dit gebeurt niet automatisch. Je moet die optie aanvinken in het Preferences menu dat je vindt onder File. Even terzijde: bij preferenties kan je bijvoorbeeld ook aanpassen hoeveel downloads je per keer toelaat of welke mediaspeler als standaard wordt gebruikt. Juice laat ook toe om een check-up op een specifiek tijdstip of interval uit te voeren. Selecteer het klokicoontje in de tab Subscriptions en vul een geschikte periode.

 

STAP 4 / Bewaren en opruimen

Om je podcasts automatisch in je mediaspelermap te plaatsen, kan je in het Preferences-menu instellen dat downloads op die plek moeten worden bewaard. Juice werkt normaal gezien samen met elk soort speler. Zoals hierboven vermeld, krijg je bij het toevoegen van een feed ook al de mogelijkheid om te kiezen wanneer gedownloade episodes opgeruimd moeten worden. Dit is tevens manueel te doen via de interface van Juice. In de tab Cleanup kan je per feed aangeven welke afleveringen je wil wissen en uit welke mappen. Daarnaast kan je er checken hoeveel geheugenruimte elke feed inneemt, iets wat je ook ziet bij de tab Subscriptions