Kickstarter is de kweekvijver voor goede ideeën. Soms zijn die over the top en soms zijn ze er pal op. Air Button plaatsen we in die laatste categorie. Door middel van een onesthetisch knopje op je NFC-sensor te plakken, verander je dat knopje in een handige snelkoppeling. Gedaan met zoeken naar die ene handige functie die je altijd gebruikt, maar waar je altijd te laat mee bent.

De knop kan je namelijk instellen als snelkoppeling naar je camera. Niet enkel je hoofdcamera is instelbaar, ook je selfiecam kan met een druk op de knop opgeroepen worden. Dankzij de gratis app heb je duizend mogelijkheden om als snelkoppeling te gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld nog een noodknop van maken, een volumedemper, zaklampschakelaar, startknop voor je fitnessapp,…

De knoppen zijn verkrijgbaar met één of twee schakelaars en je kan er meerdere op je toestel kleven. In theorie zou je tot drie verschillende knoppen kunnen opplakken. Enkel bij de HTC One M7, M8, M9en de Huawei Mate S zijn de knoppen nutteloos (al zijn ze even nutteloos als je geen NFC hebt).

De ontwikkelaars zijn momenteel aan het lobbyen bij bedrijven met slimme apparatuur om hun knopje compatibel te maken met diens toestellen. De Philips Hue wordt reeds ondersteund. De knoppen kosten 15 dollar voor één schakelaar en 18 dollar voor twee. Je vind de Kickstarterpagina hier.