Handige eReader voor je laptop of pc

eBooks worden steeds populairder. Het is natuurlijk de bedoeling dat je die bij voorkeur op een eReader leest, maar het kan ook wel gewoon op je tablet of smartphone. Of, als het van Icecream Ebook Reader afhangt, zelfs op je Windows-pc of –laptop.

Ebook Reader heeft het uitzicht van een Windows 8-app, ook wanneer je die op je Windows XP of 7 draait. De app(licatie) heeft een eenvoudige en heldere interface. Allereerst is het de bedoeling dat je een of meer eBooks aan de bibliotheek van Ebook Reader toevoegt. Overigens ondersteunt het programma daarbij verschillende formaten: epub, mobi, pdf, cbr, cbz en fb2.

[download_file]

Boeken of documenten die je aan de bibliotheek toevoegt, worden netjes opgelijst, met vermelding van de titel, auteur en voortgang (hoeveel % je al hebt gelezen). Je hoeft maar een stericoon aan te klikken om het boekwerk meteen in de categorie Favorieten te laten opnemen. Met een klik op het vuilnisbakicoon haal je het weer weg uit je bibliotheek. De tool maakt automatisch ook de rubrieken Recent gelezen aan, evenals Formaten, waarbij de documenten of boeken volgens bestandstype worden uitgesplitst.

Zodra je een titel aanklikt, krijg je de leesmodule van Ebook Reader te zien. Met de pijltjestoetsen kun je door het document bladeren. Je hebt tevens de mogelijkheid om een of meer bladwijzers toe te voegen, een inhoudsopgave op te vragen (met aanklikbare hoofdstuktitels), het lettertype trapsgewijs te vergroten of te verkleinen, de grootte aan te passen (schermvullend is eveneens mogelijk) , de lay-out te wijzigen (een of twee kolommen) en de achtergrond(kleur) in te stellen. Ten slotte kun je nog kiezen tussen een dag- , nacht- en sepia-profiel. Kies je voor het nachtprofiel, dan wordt het document op een donkerder achtergrond weergegeven.

Ebook Reader is een zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig programma, maar daarin zit nu net de charme van deze desktop eReader.

External links

Handige eReader voor je laptop of pc