Heeft de flitsmarathon van gisteren je opgezadeld met een financiële kater? Dat is het misschien tijd om iets trager te rijden. Anderzijds zijn de besten onder ons al eens verstrooid en moet het gezegd worden: niet ieder Belgisch verkeersbord staat even duidelijk gepositioneerd. GPS-specialist TomTom lanceert vandaag een app die je gemoedsrust ten goede moet komen. De TomTOm Speed Cameras App waarschuwt je voor vaste en mobiele snelheidscontroles.

Gratis

De Android-applicatie is gratis beschikbaar in België en Nederland, net als Italië, Spanje, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Finland, Portugal, Het VK, Polen en Frankrijk, en buiten Europa zelfs Zuid Afrika en Australië. Eigenaars van TomTom-materiaal kunnen in veel gevallen al genieten van accurate flitsinformatie en met de lancering van de app moet die info nog preciezer worden. Iedereen kan immers met een druk op de knop de locatie van een nieuwe flitser melden. Langs de andere kant krijgen ook niet-TomTomklanten toegang tot de flitslocaties.

Alarm

De app waarschuwt je voor een flitser middels een alarm op je smartphone. Naast klassieke flitsinstallaties brengt de app je ook op de hoogte van de steeds populairder wordende trajectcontroles. Wij konden al aan de slag gaan met de app en wat de vaste flitspalen betreft is TomTom Speed Cameras App volgens ons erg goed geïnformeerd. Over de nauwkeurigheid van de meldingen van mobiele controles kunnen we ons nog niet uitspreken. Die hangt immers af van de toekomstige gebruikers van de app.

Veel opties

Speed Cameras is voor iedere Androidgebruiker te vinden in de Play Store. De applicatie zelf is erg eenvoudig: in het hoofdscherm zie je hoe snel je mag rijden, terwijl je via de kaart de flitsers in de buurt kan raadplegen. Op die kaart zie je ook over welke stroken trajectcontrole plaatsvindt. Je kan zelf instellen hoeveel op voorhand je een waarschuwing wil horen, en of die via je smartphone dan wel via de geluidsinstallatie van je auto komt (indien die is verbonden via Bluetooth). Verder kan je instellen voor welke soorten controle je een alarm wil. Misschien blijf je graag op de hoogte van snelheidscontroles, maar hoef je geen alarm voor roodlichtcamera’s.

Tot slot is er de handige Overlay-functie. Daarmee toont Speed Camera’s een handig vakje op je scherm waarin je de essentie te zien krijgt: hoe snel je mag rijden, en hoe snel je rijdt. Dat vakje blijft op de voorgrond boven bijvoorbeeld je muziek-app, of een navigatie-app zoals Google Maps. Je download de applicatie hier.