Er bestaan vele duizenden internetradio’s maar het is niet altijd evident een radiostation te vinden dat beantwoordt aan de smaak van het moment. Radiola maakt dat alvast een heel stuk makkelijker, gezien het programma vele tientallen stations al vooraf heeft gecategoriseerd. Eigen stations toevoegen kan gelukkig ook.

Radiola, beschikbaar voor Linux, Mac OS X en Windows (ook portable), laat zich snel installeren. Meteen na de opstart verschijnen reeds de diverse muziekcategorieën. Wij telden er een twaalftal: Chillout, Classic, DemoScene, Digitally Imported, DubStep, Jazz, Latin, Reggae, Regional, Rock, Soma en Trance. Een specifiek station binnen een van deze categorieën beluisteren is niet moeilijker dan het te selecteren en de Play-knop in te drukken. De tool verbindt zich met de stream-URL (die overigens ook zichtbaar is) en even later kun je naar de gevraagde muziek luisteren. Een pop-upvensterje toont je telkens ook de naam van het muzieknummer dat eerstvolgend zal worden afgespeeld.

[download_file]

Heel handig is nog de Rec-knop: je hoeft die maar in te drukken en het actuele nummer wordt automatisch in mp3-formaat opgeslagen, netjes getagd – voor zover de metadata beschikbaar zijn. De standaard opslaglocatie is de muziekmap van de actuele Windows-gebruiker. Verder kun je nog de stream-URL evenals de naam van de aangeboden stations aanpassen en is het mogelijk om bestaande stations te verwijderen en andere stations zelf toe te voegen.

Allemaal vrij basaal dus, maar voor wie niet meer wil dan snel op een aantal leuke stations te kunnen afstemmen en sporadisch een tof nummer te kunnen opnemen, voldoet Radiola prima.

External links

Internetradio op je pc