Je downloadt SecurStick onderaan dit artikel of via www.withopf.com/tools/securstick. Pak het bestand uit en kopieer SecurStick.exe naar de stick die je wil beveiligen. Met een dubbelklik op het exe-bestand wordt je browser opengegooid en kom je op een pagina terecht die je wat meer info geeft over de tool.

Heb je nog geen zogenaamde Safe Zone aangemaakt op deze stick, dan moet je hier een wachtwoord kiezen. De instructies zijn behoorlijk streng, om zeker te zijn dat je een sterk wachtwoord kiest: het moet minstens vijf tekens lang zijn, hoofd- en kleine letters bevatten, er moet minstens een cijfer en minstens een speciaal teken inzitten. Het vinkje bij 'Encrypt file names' laat je best staan, voor extra veiligheid. Met een druk op 'Create' wordt er een Safe Zone aangemaakt. De webpagina vertelt je dat je ingelogd bent, en Windows Verkenner opent automatisch de veilige zone op je stick.

[download_file]

De veilige zone verschijnt ook als aparte schijf in Windows Verkenner. Alles wat je hiernaartoe kopieert wordt voortaan beschermd door SecurStick. Ben je klaar, vergeet dan niet uit te loggen door op 'Logoff' te klikken. De Safe Zone is nu niet meer zichtbaar in Windows Verkenner, om weer aan je bestanden te kunnen dubbelklik je op SecurStick.exe en log je in. Let wel: als je je wachtwoord vergeet, ben je je bestanden voorgoed kwijt. Je kan wel verschillende veilige zones aanmaken, door een kopie van SecurStick.exe in een submap te steken en van daaruit hetzelfde proces te doorlopen.