Vertalingsprogramma Google Translate kan bij Android Marshmallow ook in apps gebruikt worden. Je hoeft dus niet meer de aparte app te openen om van de functie gebruik te maken.

In Android 6.0 zal de mogelijkheid om te vertalen meteen beschikbaar zijn wanneer je tekst markeert. Een knop voor vertalen zal verschijnen naast standaardfuncties als kopiëren en knippen. Je moet nog wel altijd de Google Translate app op je toestel installeren om het te laten werken, en waarschijnlijk zal je ook nog de juiste taalpakketten moeten hebben. De feature zal beschikbaar zijn in apps die Android tekstselectie ondersteunen, maar kan ook gemakkelijk toegevoegd worden door ontwikkelaars die aangepaste software gebruiken volgens Google.

De update zal deze week nog uitgerold worden op Android Marshmallow, het nieuwste besturingssysteem van Google. Het leeuwendeel van de Androidtoestellen moet echter nog de overstap maken naar het verse OS. Wil je weten wat je mist? Lees onze eerste indruk van het besturingssysteem.