Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De bediening is uiterst eenvoudig – althans voor gebruikers die zelf geen instellingen willen wijzigen. Je duidt dus een of meer videobestanden aan en vervolgens kies je het gewenste videoprofiel uit een 30-tal profielen die Video to Video je voorschotelt. Om maar enkele mogelijkheden te noemen: avi, mpeg1, mpeg2, mp4, mov, dvd pal, vob, flv, swf, wmv, mkv, m2ts, webm, enz. Zodra je een profiel hebt aangeduid zie je in één oogopslag de bijhorende eigenschappen van de gekozen video- en audiocodecs. Je kunt die eigenschappen echter makkelijk aanpassen door die aan te klikken en in een uitklapmenu een andere waarde te selecteren. Tot die eigenschappen horen onder meer de gebruikelijke grootte, aspectratio, bitrate, framerate en kanaal, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk allerlei effecten in te stellen, zoals videofilters (waarbij je via schuifknoppen de gewenste helderheid, contrast, verzadiging en tint instelt) en rotaties.

[download_file]

De keuze is overigens lang niet beperkt tot het 30-tal videoprofielen. Video to video biedt je onder meer ook een 16-tal verschillende audioprofielen aan – handig als je audio uit je videoclips wilt extraheren – en laat je verder nog kiezen uit tal van apparaten, netjes geordend volgens merk of type: Apple (23), Android (circa 250), Sony (8), Blackberry (28), en nog heel wat andere.

Met een eenvoudige druk op de knop zet je de ingestelde conversie op gang. Onder de knop Tools tref je bovendien nog een hele reeks handige gereedschappen aan, zoals een optie om video’s aan elkaar te koppelen of net te splitsen, om afbeeldingen tot een video aan elkaar te rijgen of omgekeerd, om een video in een reeks afbeeldingen om te zetten, om een video dvd te branden, enz.

Kortom, Video to Video is een veelzijdig stukje software dat niet mag ontbreken in de toolset van video-enthousiastelingen.