Secunia PSI ofte Personal Software Inspector zet alle programma’s die bijgewerkt moeten worden bij elkaar, zodat je niet te ver moet gaan zoeken. Hopelijk betekent dat ook dat je computer zo altijd helemaal bij is, want verouderde programma’s zijn zó 2014.

Je vindt Secunia PSI op https://secunia.com. Een download van het programma is gratis, maar vereist wel dat je even een mailadres opgeeft. Download het .exe-bestand en houd er een beetje je hoofd bij wanneer je het installeert. Je stelt hier onder meer in hoe je updates geregeld worden: moet Secunia je bijvoorbeeld altijd om toestemming vragen voor het een nieuwe update installeert, of laat je dat liever automatisch gebeuren.

Eens geïnstalleerd, is je eerste orde van de dag om Secunia PSI een scan te laten uitvoeren. Het programma lijst alle programma’s van je computer op en kijkt meteen of ze up-to-date zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid software die er op je pc staat, kan die scan wel even duren. Alle verouderde programma’s komen in een lijst terecht en je pc krijgt meteen ook punten. Ik ben alvast niet gebuisd. Oef. Eens Secunia klaar is, heb je maar op de icoontjes in het scherm te klikken om de programma’s bij te werken. Je pc is weer klaar voor het nieuwste seizoen.