Normaal heeft iedereen met Windows 7 en 8 een upgrademelding gekregen om Windows 10 te reserveren voor 29 juli. Wie dat nog niet heeft ontvangen, kan best eerst Windows Update uitvoeren om zeker te zijn dat de melding niet nog gedownload moet worden.

Heb je alle updates gedownload en zie je nog steeds niets? Dan kan je het icoontje ook forceren in Windows 7 en 8. Download eerst het kleine zip-bestand onderaan. Haal het bestandje uit de zip met naam win10fix_full. Rechterklik hierop en kies ‘Openen als administrator’ en daarna openen.

Wanneer het bestand loopt, druk je op eender welke toets tweemaal om in het hoofdmenu te raken. Druk daarna op 1 en Enter, zodat er een update check kan gebeuren om te zien dat je systeem helemaal up to date is. Wanneer dat zo is, heb je drie opties om de Windows 10 Upgrade melding te forceren.

Bij ons werkte optie één direct, maar probeer ook gerust optie twee of drie mocht het niet direct lukken.

Hou er wel rekening mee dat je zeker een legale versie van Windows hebt geïnstalleerd. Illegale versies hebben geen toegang tot de gratis update en moeten die legaal online of in de winkel aankopen.

Update: Lezer Johan reikte ons deze extra methode aan die ook op veel machines zou werken:

Ga naar volgende http://download.windowsupdate…. en sla de update op. Klik erop waarna de controle start om te zien of KB3035583 op je pc aanwezig is. Is dit niet zo, dan word er gevraagd of je deze update wilt installeren. Bevestig met OK en na de installatie verschijnt het upgrade icoontje rechtsonder in de balk van je pc