Typmachines hebben een groot voordeel tegenover computers: ze zijn niet gevuld met mogelijkheden tot afleiding. Velen onder ons weten hoe snel Facebook of een interessant ZDNet-artikel ons van het werk af kunnen houden. Wie veel schrijft maar niet genoeg zelfdiscipline heeft kan voortaan terecht bij Forcedraft.

Die eenvoudige tool maakt het onmogelijk om iets anders te doen dan schrijven. De erg rudimentaire tekstverwerker neemt je volledige scherm in beslag en er is geen manier om het ding af te zetten. Weg afleiding.

[download_file]

Bij het activeren van Forcedraft moet je specifiëren hoe lang je wil werken: zo kan je kiezen tussen een minimum duur, of een minimum aantal woorden. De tool blijft op de voorgrond tot het doel bereikt is.

Zodra het zo ver is kan je Forcedraft afsluiten, al is de manier waarop niet meteen duidelijk. Het klassieke kruisje is immers niet aanwezig. Je sluit Forcedraft af door op het logo te klikken. Is je werk klaar, dan verschijnt er de optie om alles op te slaan en af te sluiten. Anders zie je hoeveel tijd je nog moet volschrijven of hoeveel woorden je nog moet neerpennen.

Forcedraft is een grondige tool. Zelfs met Alt+F4 kregen we de eenvoudige tekstverwerker niet op de knieën. Wil je toch vroegtijdig stoppen, dan is opnieuw opstarten de enige optie. Geef dus niet in dat je 50.000 woorden wil schrijven, want dan hang je er aan vast.

De applicatie is gratis en vereist zelfs geen installatie. Bekend is de tool nog niet. Daarom komt Chrome mogelijks klagen en stelt de browser je voor de applicatie niet te downloaden, maar paniek is nergens voor nodig. Forcedraft is nog geen megabyte groot, dus wie problemen heeft met z’n zelfdiscipline heeft geen excuus om de tool niet te proberen. Je downloadt Forcedraft hieronder of op de website.