Over het scherm van je laptop heb je doorgaans een stuk minder controle dan het desktop-equivalent. Zo is het niet mogelijk om het tijdelijk uit te schakelen. Natuurlijk kan je de besparings-intellingen aanpassen zodat het display zichzelf uitschakelt na verloop van tijd maar dat is niets meer dan een doekje voor het bloeden.

Soms begint je toestel immers aan een taak die wel even zal duren en waarvoor geen scherm nodig is. Dankzij ScreenOff krijg je nu een softwareknop op je scherm op dergelijke momenten uit te schakelen. De tool kan nauwelijks eenvoudiger zijn. ScreenOff is een .exe-bestand dat niets anders doet dan het scherm uitschakelen. Installatie is niet vereist, er is geen dialoogvenster en er verschijnen geen opties.

[download_file]

Het kan dat Windows klaagt wanneer je de tool voor de eerste keer gebruikt. Het commando om het scherm uit te schakelen doet het besturingssysteem even panikeren, maar klik in dat geval op meer opties, waar je kan aangeven dat je het programma toch wil uitvoeren. Windows zal je keuze onthouden. Uiteraard is ScreenOff helemaal veilig maar Windows vind de instructie van de tool ongewoon en neemt daarom het zekere voor het onzekere.

Je scherm terug activeren doe je door de muis te bewegen of op een toets te drukken, net zoals je dat zou doen wanneer het display uit zichzelf is uitgeschakeld. ScreenOff

Al onze downloadsuggesties worden getest en gescand op virussen.