Microsoft heeft zijn kaartendienst Bing Maps een stevige make-over gegeven. Het design is gepolijst, er zijn nieuwe features toegevoegd, zoekresultaten zijn uitgediept en de website geeft nu de mogelijkheid om je opzoekingen te bewaren en te delen. De Bing Maps preview is vanaf vandaag te testen in acht landen waaronder het Verenigd Koninkrijk en Australië, maar België is daar nog niet bij. Wij moeten het voorlopig met een filmpje stellen.

“Toen we begonnen met Bing Maps opnieuw te ontwerpen, hebben we naar heel wat feedback geluisterd,” stelt het bedrijf in een blogpost. “We begrepen dat mensen één ervaring willen hebben, die de beste content samen brengt in een scherm en volledig reflecteert wat ze aan het plannen zijn, niet enkel hun laatste opzoeking.” Microsoft heeft zich op basis van die input geconcentreerd op het samenbrengen van verschillende informatie.

De Bing Maps preview laat toe dat je details van verschillende locaties op de kaart kan lezen in een scherm. De kaartendienst zal zogenaamde fichekaarten organiseren van de plaatsen die je aanklikt aan de linkerbovenkant van het scherm.

Verder is de website touch-vriendelijk gemaakt en stelt Microsoft dat het gebruik intuïtiever zal zijn. Informatie over routes en voorzieningen zijn uitgebreid. Bing Maps zal je bijvoorbeeld kunnen vertellen hoe druk het verkeer op je berekende weg is op het moment dat je je opzoeking doet. Gegevens die je bewaart kunnen gesynchroniseerd worden met Cortana en de Windows Maps app, en je fiches kan je delen met je vrienden.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het de preview gaandeweg in meer landen zal beschikbaar maken, en ook ondertussen de website zal blijven bijwerken op basis van feedback. Ook een opfrissing van de Bing Maps app staat op het programma.