Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Hoewel het momenteel bij geruchten blijft, ziet het ernaar uit dat de volgende belangrijke Blackberry zal draaien op Android. Bovendien zou het nieuwe hebbeding een uitschuifbaar toetsenbord bezitten. De geruchtenmolen werd in gang gezet door de bij ons relatief onbekende Evan Blass, een notoir ‘klokkenluider’ in de smartphonewereld.

Wie goed naar de foto’s kijkt, kan zien dat het apparaat afgeronde randen heeft die lijken op die van de Samsung Galaxy S6 Edge. De gelekte foto doet ook denken aan het model dat Blackberry eerder dit jaar voorstelde.

Dit nieuwe toestel, met zowel een volledig touchscreen als een uitschuifbaar toetsenbord, lijkt te draaien op het eigen OS van Blackberry. Dit roept de verwachting op dat consumenten zullen kunnen kiezen op welk OS hun Venice mag draaien. Een andere mogelijkheid is dat Blackberry de les begrepen heeft en het die piste gewoonweg verlaten heeft om alles nu op Android te zetten.

De uitstap naar Android is niet nieuw voor het bedrijf: in een ver verleden bracht het ook al deBlackberry Playbook uit die draaide op het populaire OS. Bovendien stelt het app-ontwikkelaars nu reeds in staat om op een relatief eenvoudige wijze Android apps naar het Blakcberry OS om te zetten.

Een toestel op Android zou de danig tanende hardwareverkoop van de fabrikant die hoognodige boost kunnen geven. Een meesterlijke zet of een ultieme wanhoopsdaad? De toekomst wijze het uit.