Er zit al jaren een rekenmachine in Windows en met de laatste versies zijn de mogelijkheden flink uitgebreid. Zoek je echter een nog krachtiger en veelzijdiger tool, dan dient Reor zich aan.

Reor start standaard als een eenvoudige calculator, in de vorm van een zwevend venstertje. Cijfers en bewerkingen invoeren doe je vanuit het numerieke toetsenbord of door de toetsen met de muis aan te klikken. Tenzij je dat anders instelt, krijg je auditieve feedback (tikgeluid).

[download_file]

Vanuit het View-menu of met behulp van ingebouwde sneltoetsen kun je echter verschillende andere ‘rekenmachines’ oproepen, telkens met een andere focus. Zo zijn er rekenmachines specifiek gericht op financiële berekeningen, op statistische verwerking, op grafische functies, op het werken met constanten en variabelen, op het rekenen met breuken enzovoort.

Handige extra functies zijn nog een ingebouwde eenheidsconverter (voor negen onderdelen, waaronder lengte, oppervlakte, inhoud, massa, temperatuur en druk) en een chronologisch overzicht van eerder uitgevoerde bewerkingen. En voor wie het nuttig vindt: je kunt Reor ook zo instellen dat je de ingetikte cijfers en de berekeningsresultaten in (Engelse) woorden uitgeschreven ziet.

External links

Website Reor